O piškotkih

1. Politika varstva osebnih podatkov
2. Splošna pravna obvestila
3. Politika in upravljanje piškotkov

Na spletnem mestu https://www.maxim.si/ vam želimo zagotavljati aktualne in pomembne informacije. Da bi bila spletna stran vam prijazna in odgovarjala vašim potrebam, uporabljamo piškotke.

1.1  Kaj so piškotki?

Piškotki so vse informacije, ki jih obiskano spletišče shrani v brskalnik vaše naprave in kasneje prikliče z namenom zagotavljanja kontinuitete med posameznimi priklici spletne strani. Med te informacije sodijo spletni piškotki, lokalna shramba, shramba seje in druge tehnike, ki jih ponudniki spletnih rešitev uporabljajo za identifikacijo uporabnika in ugotavljanje kontinuitete obiska.

1.2  Zakaj jih potrebujemo?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Zaupanja vredne spletne strani s pomočjo piškotkov obogatijo izkušnjo uporabnika. Piškotki namreč omogočijo, da brskalnik vzdržuje vašo morebitno prijavo oziroma si zapomni vaše nastavitve, stanje košarice … ter vam s tem zagotovi nemoteno uporabo spletne strani.

Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za oglaševanje prilagojene vsebine.

1.3  Katere piškotke uporabljamo?

1.3.1  Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varovanih območij spletne strani, izbiro jezika, pisave in podobno. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno, zato jih ne morete izključiti.

Ime piškotka Upravljavec Namen piškotka Veljavnost Tip
moove_gdpr_popup
Maxim.si
Shrani nastavitve piškotov
1 leto
lastni

1.3.2  Analitični piškotki

Analitični piškotki omogočajo spremljati obiskovanje spletne strani, zato da bi upravljavec spletne strani lahko še izboljšal spletno stran oziroma njeno vsebino. Če te piškotke izključite, bo stran normalno delovala, bomo pa kot ponudnik strani prikrajšani za informacije, s katerimi lahko še izboljšamo delovanje naše strani in s tem vašo uporabniško izkušnjo pri nas.
Ime piškotka strežnik Upravljavec Namen piškotka Veljavnost Tip
_ga
maxim.si
Google Analytics (1)
Piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov z dodelitvijo naključno generirane številke kot identifikatorja. Vključen je v vsako zahtevo za stran na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in oglaševalskih akcijah za analizo spletnih mest.
2 leti
3. stran
_gid
maxim.si
Google Analytics (1)
Piškotek se uporablja se za shranjevanje in posodabljanje edinstvene vrednosti za vsako obiskano stran
1 dan
3. stran
_gat
maxim.si
Google Analytics (1)
To je piškotek, ki ga nastavi Google Analytics, kjer vzorec v imenu vsebuje edinstveno identifikacijsko številko računa ali spletnega mesta, na katerega se nanaša. Lahko je to različica piškotka _gat, ki se uporablja za omejevanje količine podatkov, ki jih Google zabeleži na spletnih mestih z veliko obiska.
seja
3. stran
(1) Podatki, zbrani s tem piškotkom, se obdelujejo pri ponudniku, ki izvira iz ZDA in jih mora ponudnik na zahtevo obveščevalnih agencij ZDA le-tem tudi izročiti.

1.4 Nadzor piškotkov

Nastavitve piškotkov si lahko kadarkoli spremenite s klikom na spodnjo ikono:

1.5 Veljavnost politike

Politika o uporabi spletnih piškotkov se uporablja od datuma objave.

Datum objave oz. zadnje posodobitve 9. 1. 2023